Darjeeling
UK        DE

Riverdale Locomotives is gespecialiseerd in G schaal kolengestookte locomotieven.

Onze nieuwste kolengestookte locomotief is de Darjeeling 'B'. Meer details zijn te vinden op de DARJEELING pagina.

Nieuw is de stoomdruk telemetry feedback in combinatie met een geautomatiseerde demper. Details hier.

De kolengestookte locomotieven kun je ook zelf bouwen met onze kolengestookte ketelkits in kombinatie met bewezen Roundhouse kits en onderdelen.  Ook kun je met de kit een bestaande gasgestookte Roundhouse Lady Anne, Billy of Katie ombouwen naar een kolengestookte Amy, Elke of Irene.
Meer details zijn te vinden op de AMY, ELKE en IRENE pagina.

Speciaal bij een kolengestookte locomotief bespaart zelf  bouwen je “spoorwegmaatschappij” veel geld en het is leuk om te doen. De kits zijn zo ontworpen dat slechts eenvoudig gereedschap nodig is. Kijk over welke vaardigheden je moet beschikken op onze Frequently Asked Questions pagina.

Denk niet dat het moeilijk is om met onze kolengestookte locomotieven te rijden. We gebruiken een speciaal ketelontwerp met een kolenvuurdemper op de  vuurkastdeur. Desgewenst kunnen onze locomotieven volledig op afstand bediend worden. En je vind gedetailleerde bedieningsinstructies in the uitgebreide handleiding die bij iedere lokomotief/kit wordt meegeleverd.

Om kwaliteit en betrouwbaarheid te verzekeren, gebruiken we moderne ontwerp en productie methodes zoals Computer Aided Design (CAD), computer berekeningen (FEM), computer gestuurde productie (CNC, lasersnijden). We hebben alle vaardigheden en ervaring die nodig zijn om de kwaliteit te waarborgen. En wij leveren alle service en ondersteuning die je nodig hebt voor je locomotief.

Meer weten? Neem dan contact op per e-mail :  mail@riverdale-loco.com of per telefoon (0499-476808).


© 2019 Riverdale Locomotives